Digitalni marketing

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prvobitno bavi kreiranjem onlajn strategije u cilju brendiranja i povećanja vidljivosti digitalnog lika kompanije na internetu.

Digitalni marketing

Potencijalni korisnici Vaših usluga, odnosno kupci vaših proizvoda, odavno se nalaze na internetu. Za razliku od tradicionalnih marketinških tehnika koje su se godinama unazad koristile i koje su nerijetko "pucale u prazno" nudeći širok spektar usluga i proizvoda širokoj ciljnoj grupi, danas je uz mnogo manje budžete moguće postići mnogo više. U eri digitalnog marketinga, ciljanje je postalo preciznije, te su stoga postignuti rezultati daleko bolji.
Kako izgleda digitalna kampanja?
Nakon kreiranja web sajta i pisanja sadržaja, biraju se platforme za nastup i pravi se detaljna strategija za marketing sadržaja koja uključuje odabir adekvatnih grafičkih i tekstualnih sredstava pomoću kojih će brend biti prepoznatljiv i u očima korisnika i u pretrazi na Google, Yahoo, Yandex ili nekom drugom pretraživaču.
Nakon produkcije rješenja, sadržaj se promoviše, mjere se rezultati, uz obavezno izvještavanje o učinku kampanje.
Koristeći sredstva direktnog marketinga preko društvenih mreža i drugih vidova stupanja u komunikaciju s potencijalnim klijentima i korisnicima, npr. putem oglasa na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter itd, zatim email kampanjama, oglašavanjem Google Ads, Facebook ads i sl., formira se pozitivna slika brenda a korisnici se pozivaju ka akciji.

Image
Cilj Digitalnog marketinga
Glavne smjernice za odabir vrsta marketinške promocije su potencijalni kupci web stranice ili društvenih mreža i načini njihove komunikacije sa Vama. Trgovci moraju "doprijeti" do kupca i ponuditi mu proizvod tačno u obliku (pozicioniranju) koji će biti idealno atraktivan za klijenta i izazvaće želju da ga kupi.

Za različite vrste proizvoda i ciljne grupe kupaca postoji mnogo metoda digitalnog marketinga i njihove kombinacije.
Istraživanje online tržišta, prisutnosti i snage konkurencije predstavlja osnovu svih poslova digitalnog marketinga, odnosno planiranja marketing kampanja i budžeta.
Za poslove istraživanja odnosno analize tržišta i konkurencije, koriste se različiti SEO alati. Korišćenje ovih alata dostupno je svima, međutim samo profesionalci umiju da ih koriste na pravi način i čitaju brojeve odnosno izvlače zaključke koji za krajnji cilj imaju uvećanje prodaje Vašeg proizvoda ili usluge, odnosno sveukupno unaprijeđenje Vašeg poslovanja.
Kompletna analiza

Digitalni marketing uz kompletnu analizu preduzeća i reviziju uključuje istraživanje Vašeg web sajta i kampanje kako biste dobili jasno razumijevanje Vašeg online posolovanja. Takođe određuje Vašu trenutnu poziciju unutar Vašeg tržišta u odnosu na glavne konkurente.
Strategija učinka
Informacije predstavljene u našim izveštajima pružaju Vam potpunu transparentnost i mogu kasnije poboljšati Vašu strategiju optimizacije performansi koja je u toku.
Projekat optimizacije ponašanja
Digitalni marketing stvara strategije koje su prilagođene tako da budu što efikasnije kako bi zadovoljili poslovne potrebe i komercijalne ciljeve svakog našeg klijenta.
Digitalni marketing pruža analitiku u realnom vremenu i u okviru stranice, analizu tržišta, reviziju sadržaja, reviziju konkurencije, reviziju klijenata i analizu uticaja.
SEO analiza sajta pomaže nama da detaljno pregledamo Vaš sajt i pružimo Vam savjete i preporuke koji će Vam pomoći da poboljšate rang na Google pretraživaču.

Tehnička SEO optimizacija web sajta za alate za pretragu predstavlja dio poslova SEO, dok se SEO optimizacija sadržaja web sajta radi na osnovu analize ključnih riječi i konkurencije.Tehnička SEO optimizacija web sajta se obično radi prvog mjeseca, kada se sajt dotjeruje tehnički i sadržajno za Google robote i predstavlja osnovu poslova SEM (Search Engine Management). SEO (Search Engine Optimization) poslovi se razlikuju u zavisnosti da li web sajt već postoji ili tek treba da se kreira.
Web dizajn sajta može biti jedinstven, unikatan, tekstovi stranica sajta mogu biti po svim pravilima tehničke SEO optimizacije web sajta, ali sve mora biti prilagođeno navikama korisnika interneta, što uključuje i vizuelni prikaz samog sajta, o čemu se takođe mora voditi računa u procesu.

Sve više i više ljudi traže na pretraživačima (posebno na mobilnim uređajima) lokalne firme i njihovu ponudu proizvoda i usluga. Optimizacija sajta za lokalnu pretragu (Lokalni SEO) je specijalno prilagođena Vašoj lokaciji, kako bi osigurala da se šalju tačni signali pozicije, kao i ulazne veze, na web stranama i društvenim mrežama. Ti podaci se zatim šalju Google pretraživaču i sadrže povoljnosti, proizvode i usluge koje pruža Vaše preduzeće na lokalnom nivou. Koristimo digitalne marketinške strategije koje Vam omogućavaju da izgradite jaču bazu kupaca i njihovu lojalnost, uz pomoć kojih će Vaše poslovanjeda raste.

Trudimo se da postignemo što bolje rangiranje u rezultatima lokalnog pretraživanja redovnim provjerama izvora saobraćaja i kontinuiranim ponovnim vrednovanjem tačnih informacija. Mi kreiramo profile na popularnim web i društvenim mrežama i pružamo korisne informacije Vašoj ciljnoj publici.

Marketing na društvenim mrežama (eng. SMM, social media marketing) predstavlja vrstu digitalnog marketinga usko specijalizovanu za društvene mreže na kojima se nalaze Vaši potencijalni klijenti ili kupci. Cilj marketinga na društvenim mrežama je kreiranje tekstualnog i vizuelnog sadržaja koji podstiče korisnike na akciju, i na kraju promjenu u ponašanju.

U današnje vrijeme gotovo je nezamislivo da neko nije prisutan na bar jednoj od popularnih društvenih mreža, pa nije ni čudo da su preduzeća različitih djelatnosti u ovome pronašla novi vid promovisanja svojih proizvoda/usluga, kao i komunikacije sa postojećim i potencijalnim kupcima.
Biznis stranice i profili su nešto što je svakoj ozbiljnoj firmi postalo potrebno i s naše tačke gledišta (shodno iskustvu) tu nema mjesta za dilemu. Međutim, ukoliko ste i dalje pomalo skeptični, nepouzdani i nepovjerljivi – evo zašto Vaše preduzeće treba da bude prisutno na nekoj od najpopularnijih društvenih mreža (Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, LinkedIn) i to što je bitno kada je predstavljanje vaše firme, proizvoda i usluga u pitanju.

Milioni korisnika koriste Google oglase koji predstavljaju najbitniji segment finansiranja Google korporacije, a Google AdWords je njihov najbitniji marketinški produkt.
Google Ads je sistem za oglašavanje koji predstavlja sklop analitike, statistike i rangiranja. Oglašavanje preko usluge Google AdWords podrazumjeva sistem plaćenih oglasa, odnos broja klikova i budžeta, uloženih sredstava i posjeta koje su precizno targetirane po lokaciji kod koga se Vaš oglas pojavljuje samo za ključnu riječ/frazu koju odaberete.

Prednosti Google Ads oglašavanja

 • Vaš oglas će se prikazivati samo pod uslovom da je neko tražio pojam koji ste naveli
 • Vaša reklama se prikazuje na vrhu strane pretraživača
 • Vi određujete koliki će biti vaš budžet
 • Moguće je odabrati opciju naplaćivanja jedino ukoliko neko klikne na Vaš oglas
 • Sami određujete geografsku lokaciju na kojoj će se oglas pojavljivati
 • Na raspolaganju su Vam odlični alati za analizu ključnih riječi i pretaživanja u prethodnom periodu
 • Omogućen Vam je kompletan uvid u analitiku koja detaljno prikazuje svaki segment kampanje
 • Pored samog Google-a, Vaš oglas se prikazuje i na stranicama nezavisnih partnera. Svi oni koji su dozvolili da se na njihovom sajtu prikazuju oglasi kompanije Google omogućili su i Vama da se oglašavate kod njih
 • YouTube je takođe vlasništvo Google, pa je moguće, ukoliko imate video materijal, da se oglasite i na ovom moćnom mediju
 • Preusmjeravanje Vaših ulaganja sa kampanje na kampanju (kontrola ulaganja)

Šta je potrebno da počnemo Google reklamiranje?
Prva i osnovna stvar koju trebate imati jeste web sajt. Da bi pozicija Vašeg google oglasa bila na prvoj strani potrebno je da ponudite veću cijenu klika od konkurencije (ukoliko se borite za istu riječ).
To možemo postići ukoliko je Vaš sajt optimizovan za mobilne uređaje, brzo očitava stranice sajta, pregledan i user friendly za korisnike.

Koliko košta reklamiranje na Google?
Cijena Google oglasa nije uvijek ista i ona varira u zavisnosti od frekvencije ključne riječi za koju želite da se prikazuje Vaš Google oglas. Nakon analize i pripreme Google Ads kampanje za Vaš biznis, znaćemo tačno cijenu klika za svaku riječ za koju želite da se Vaša reklama prikazuje na Google.com

Facebook ads reklamiranje nudi potpuno unikatne mogućnosti:
 • zajedničko kreiranje reklamne kampanje za Instagram i Facebook
 • reklame na društvenoj mreži Facebook mogu dostići isti toliki auditorijum kao TV ili radio reklame, možda čak i više, u bilo kojoj državi
 • društvena mreža Facebook nudi prefinjeno targetiranje poput Google Ads-a, mada se zasniva na različitim kriterijumima.
 • minimalni trošak po danu je 1$.
Šta znači reklamiranje na Instagramu?
Sponzorisanje sadržaja da on dođe do što većeg broja targetirane ciljne grupe. Možete sponzorisati post (slika, video) i Instagram Story (koji tkđ. može sadržati sliku, video ali i link ka Vašem sajtu).
Oglašavanje na Instagramu može pomoći Vašem brendu da bude prepoznatljiv, web sajt bude posjećeniji, ali i da dobijete više fanova = više potencijalnih kupaca.
Ono što ovu mrežu razlikuje jeste to što nema mjesta za puno teksta. Instagram je vizuelnog karaktera te i sama reklama treba biti vizuelno privlačna kako bi njen uticaj bio efektniji.

Šta mi nudimo? Kreiramo za Vas strategiju Facebook (Instagram) oglašavanja:

 • istražujemo tržište,
 • pronalazimo odgovarajuću ciljnu populaciju,
 • ističemo prednosti u odnosu na konkurenciju,
 • kreiramo i dizajniramo oglase,
 • vodimo kampanju,
 • optimizujemo kampanju u skladu sa praćenim rezultatima,
 • kreiramo i prilagođavamo „landing page” ili baner koji vodi klik na oglas,
 • vodimo Vašu Facebook (Instagram) stranicu,
 • kreiramo tabove,
 • tražimo materijal, dizajniramo postove i objavljujemo zanimljiv i relevantan sadržaj na stranici,
 • optimizujemo strategiju nastupa u skladu sa rezultatima,
 • vodimo profesionalnu komunikaciju sa korisnicima stranice i
 • izrađujemo detaljne mjesečne izvještaje.
Sada je dostupna još jedna opcija plaćenog oglašavanja na popularnoj platformi YouTube koja donosi velike konverzije i povratna uložena sredstva (ROI) – a radi se o video oglasima.
Video reklama je možda najefikasniji vid “lansiranja” nekog brenda u svijest potrošača.
Analize pokazuju da čovjek zapamti 20% onoga što čuje, 30% onoga što vidi i čak 70% onoga što vidi i čuje!
Baš kao i Google Ads i Facebook reklame, i Youtube pruža mogućnost targetiranja i emitovanja reklama upravo ciljnoj publici. Takođe, troškovi su manji jer se naplaćuju samo one reklame koje je korisnik bar djelimično odgledao.

Koje su glavne prednosti YouTube oglašavanja?

 • Vrlo povoljan vid oglašavanja u Crnoj Gori, zbog trenutne slabe konkurencije
 • Mogućnost dopiranja do ciljne grupe. Oglase možete targetirati po korisnicima na osnovu njihovog pola, geografske lokacije, jezika kojim govore ili interesovanja.
 • Video oglasi Vam omogućavaju da se bolje povežete sa potencijalnim kupcima na upečatljiv i jedinstven način.
 • Činjenica je da određeni broj korisnika posle nekoliko sekundi „preskoči“ Vašu reklamu. Istraživanja pokazuju da gledalac ipak zapamti brend koji je vidio.
 • YouTube oglasi se prikazuju i na mobilnim uređajima
 • Mogućnost integracije sa Google Ads oglašavanjem.
 • Mogućnost zakupa najboljih pozicija na stranici.
 • Sami određujete marketinški budžet koji planirate da uložite.
 • Mogućnost preciznog mjerenja uspješnosti kampanje preko alata koji pomažu u razumijevanju kako ljudi reaguju na Vaš video.
Kako se vrši naplata za YouTube oglas?
 • CPM (Cost per mile) – plaćanje za 1.000 prikaza oglasa.
 • CPV (Cost per view) – plaćanje ukoliko je korisnik pogledao video do kraja ili najmanje 30. sekundi.
Šta će naš tim uraditi za Vas?
Da li ste pripremili adekvatan video materijal? Ako jeste, posao tu tek počinje. Naš tim će Vam, na osnovu istraživanja i iskustva, dati predlog optimalnog budžeta potrebnog za start Vaših video kampanja.
Odredićemo najbolju vrstu reklame, kanale i ciljnu publiku kojoj će se reklama emitovati. Svakodnevno ćemo pratititi tok, rezultate i troškove Vaše kampanje, unapređivati je i usmjeravati na najefikasniji način.
Od nas ćete uvijek dobiti pristup jasnim statističkim podacima, troškovima i efektima Vaše video kampanje.
Email marketing stvara moćne prilagođene kampanje za Vašu ciljanu publiku kako bi oglašavali proizvode i usluge putem elektronske pošte u cilju efikasnog angažovanja novih kupaca.

U slučaju da nemate email bazu, ovo je idealno rješenje za Vas. Korišćenjem naše email marketing baze podataka možete poslati newsletter prema definisanim kriterijumima.

Ako šaljete firmama, dajemo mogućnost da odaberete djelatnosti, državu i gradove. U ponudi trenutno imamo države regiona (SRB, BIH, CG, HR), Evrope iz preko 60 različitih djelatnosti.

Preko našeg servisa, pored reklamnih i akcijskih ponuda, možete slati i obavještenja, kao i razne upite i zahtjeve. Mi Vam omogućavamo uspješan i najjeftiniji vid marketinga, koji se najbrže realizuje.

Standardni i Premium Newsletter
Ako želite da Vam se email marketing kampanja značajno razlikuje od drugih, možemo Vam napraviti standardni ili premium newsletter. Za razliku od standardnih newsletter-a, koji su slični jedan do drugog, premium newsletter je unikat i radi se specijalno prema Vašim zahtjevima. Na ovaj način izgled mail-a će biti uvijek prepoznatljiv. Kada napravimo idejno rješenje šaljemo Vama na pregled, a u newsletter-u možete kasnije mijenjati tekst, linkove i fotografije.

Kreiranje grupa
Mogućnost kreiranja neograničenog broja grupa i kontakata unutar njih. Identifikacija, naziv firme i logotip, tako da newsletter izgleda kao da ste ga poslali sa Vašeg maila.

Praćenje kampanje
Praćenje email kampanje je jako bitan segment za uspješno poslovanje. Na ovaj način imate uvid koje email adrese su otvorile Vaš mail ili kliknule na neki od linkova koji se nalazi u njemu.

Odjava
Link koji se nalazi na dnu svakog maila, omogućava da se jednim klikom korisnik odjavi sa liste za primanje. Na ovaj način u bazi će ostati samo korisnici koji žele da primaju mail-ove od Vas.

Izvještaj
Detaljan izvještaj poslatih, pročitanih, otvorenih, nevažećih i odjavljenih mail adresa. Izvještaj sadrži sve neophodne informacije, koje su uvijek dostupne.

Prilagodljivost uređajima
Naš newsletter je prilagodnjiv svim uređajima tako da će svako vidjeti mail isto, bez obzira da li otvara preko računara, mobilnog telefona ili tableta.

Kapacitet slanja
Naša trenutna email platforma ima kapacitet za slanje do 20.000 email poruka na dan. Ovo je najbrži način da za kratak vremenski period pošaljete veliki broj newsletter-a.

Okvirne cijene

Upoznavanje/prva konsultacija (lično, telefonom ili putem interneta)besplatno
Kompletna analiza (audit), po projektuod 150€
SEO promocija, mjesečnood 150€
Kreiranje reklamne kampanje Google Ads ili Yandex.Directod 150€
Mjesečno održavanje reklamne kampaijei, iz budžeta30%
Promocija u društvenim mrežama (SMM), mjesečnood 200€
Kreiranje sadržaja: blogovi, članci, copywriting, 1000 znakovaod 10€
Promocija video spota ili YouTube kanalaod 200€
Postavljanje kompleksne analitike web sajtaod 200€

Kontaktirajte nas

Pošaljete zahtjev da dobijete ponudu za Vaš projekat za 24 sata

Search